Диптих Енді Уорхола представлять на аукціоні Sotheby's

Вони завжди кажуть, що час змінює речі, але вам належить самим їх змінити ». - Енді Уорхол.

У другій половині ХХ століття Енді Уорхол зміцнив своє місце серед найважливіших і впливових портретистів в історії мистецтва за допомогою його портретного зображення високого суспільства та авангарду, що в кінцевому підсумку трансформувало мистецтво  минулого століття. Недаремно вважають, що портрети, створені Уорхолом - це найбільша робота художника і охоплюють найдовший період його плідної та продуктивної кар'єри. Одна з таких робіт стане топ-лотом майбутніх торгів Sotheby's під назвою "CONTEMPORARY CURATED", які пройдуть 2 березня.

Захоплений різними особистостями, з якими він зіткнувся, Уорхол наважився увічнити всіх -  від президентів до промисловців, спортсменів, модельєрів, кінозірок до жінок, які використовують його безпомилкові шовковисті портрети як часову капсулу. Нинішній диптих, Меріл Стріп з естимейтом в 600,000 — 800,000 USD , - з рідкісної серії 1984 макроформатних портретів з яскравими сріблястими фонами з афілійцями Голлівуду, серед яких Клінт Іствуд, Білл Мюррей та Діана Кітон. На відміну від попередніх портретів знаменитостей, випущених Уорхолом,, існує лише п'ять портретів молодої Меріл Стріп, два з яких знаходяться в музеї Енді Уорхола в Пітсбурзі. 

мерил

Ме́рі Луї́з «Ме́ріл» Стріп — американська акторка, яка працює в театрі, на телебаченні та в кіно. Вона вважається однією з найкращих кіноактрис сучасної епохи.Загалом Меріл Стріп отримала за свою роботу три «Оскари», приз Каннського кінофестивалю, дві премії Гільдії акторів кіно, чотири номінації на премію «Греммі», чотири премії «Еммі», дві премії БАФТА та номінацію на премію «Тоні». На премію «Оскар» її номінували 20 разів, більше, ніж будь-кого із акторів чи акторок. Вона отримала 6 премій «Золотий глобус», стільки ж як Анжела Лансбері та Джек Ніколсон. На цю премію Стріп номінували рекордні 30 разів, що б'є попередній рекорд (22 рази), який належав Джеку Леммону. Стріп належить до жменьки акторів, які зуміли отримати чотири основі премії у світі кіномистецтва: «Оскар», «Золотий глобус», премію Гільдії акторів кіно та БАФТА.

18.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *