Аукціонний дім Сhristie's пустить з молотка відому картину Пабло Пікассо

Відомий кожному колекціонеру творів мистецтва аукціонний дім Сhristie's 13 листопада проведе торги імпресіоністів та модерністів у Нью-Йорку. Там буде представлена знаменита робота відомого всьому світу іспанця Пабло Пікассо під назвою Figure (de femme inspirée par la guerre d'Espagne). Естимейт роботи - USD 15,000,000 - USD 20,000,000.

17 січня 1937 року армія генерал-полковника французьких націоналістів розпочала напади на республіканське містечко Малага на південному узбережжі Іспанії. З початком нового року громадянська війна в Іспанії зростала все більш інтенсивно. Повстанські націоналістичні сили все більше допомагали нацистській Німеччині та фашистській Італії, що дозволило їм посилити наступальні дії проти лівацьких республіканців, прихильників демократично обраного уряду Народного фронту. Тисячі націоналістичних військ, включаючи фашистських італійських і мавританських солдатів, безжально атакували місто, і до початку лютого Малага здалася.

Через два дні після початку атаки Пабло Пікассо, який народився і виріс у місті, розпочав роботу над першим полемічним та пропагандистським твором своєї кар'єри: маленький, але  потужний малюнок (de femme inspirée par la guerre d'Espagne) (" Фігура жінки, натхненної війною в Іспанії"). Створена у Парижі 19 січня 1937 р., це жахливий і безповоротний звинувачувальний вирок фашистським націоналістам, а також галантний, нахабний показ підтримки іспанських республіканців. Багатий символікою і змістом поєднує зображення та текст, ця картина особлива в творчості Пікассо, і разом з "Гернікою" та "Sueño y Mentira de Franco (“Dream and Lie of Franco”)", являється однією з найважливіших творів, які художник створив у відповідь на іспанську громадянську війну. Свідченням важливості цієї картини є той факт, що він подарував його як подарунок його коханій під час воєнних дій, музі та супутниці, Дорі Маар.

Christie's є лідером світового арт-ринку, сумарна виручка якого тільки за підсумками 2015 року склала £ 4,8 / $ 7,4 млрд. Спільно з аукціонним будинком "Сотбіс" він займає 90% світового ринку аукціонних продажів антикваріату і предметів мистецтва.

12.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
Александр
14.11.2017
Картина начебто гарна але я не люблю Пікассо. Мені більше подобаються картини в жанрі- салонний живопис.
Елла
24.11.2017
Салонний живопис це Альберт Шредер?