Аукціонний дім Dorotheum пустить з молотка рідкісні роботи Егона Шиле

На аукціоні "Піонери модернізма" 21 листопада віденський аукціонний дім Dorotheum запропонує два рідкісних малюнки Егона Шиле. Обидва походять з однієї приватної європейської колекції.

Твори австрійського художника все рідше з'являються на аукціонах - впливає як невелика кількість робіт, так і популярність. Тільки в цьому році відбулося дів масштабні виставки його графіки - ретроспектива у віденській Альбертині та нині відкрита виставка, об'єднана з графікою Клімта, у Пушкінському музеї.

Все це відбивається і на цінах: якщо три роки тому малюнки можно було знайти на світових ярмарках за €20–30 тис., то нинішні нижні кордони складають €100 тис.

Безперечним лідером торгів стане " Жінка, що лежить", написана в 1917 році. Цей малюнок, який зберігався в одній колекції більше 80 років, - чудовий приклад того, як графіка з підготовчого матеріалу стає самостійним, закінченим твором мистецтва. Його вартість оцінюється в €0,7–1,2 млн..

З тієї ж колекції походить і "Портрет жінки", створений за декілька місяців до смерті Шиле в 1918 році. Естимейт - €200–300 тис.

Ukraine Art News рекомендує:

У МОНТЕ-КАРЛО СТАРТУЄ МАСШТАБНИЙ АУКЦІОН МИСТЕЦТВА

ОТГОЛОСКИ ПСИХОЛОГИИ В ОРИГИНАЛЬНЫХ ФОТОГРАФИЯХ ХУДОЖНИКА РАЛУКА КАРАГЕА

 

 

 

 

 

30.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *