Christies влаштує ексклюзивний розпродаж у Парижі

Аукціонний дім Christies виставить на продаж одну з найбільш рідкісних колекцій живопису XX століття. Відомо, що топ-лотами на торгах під назвою «Данина сім'ї Хессель: меценати й моделі» стануть роботи французького художника-модерніста Едуара Вюйара із зібрання арт-дилера Йоса Хесселе і його дружини Люсі. Підбірка розкриває багато цікавої інформації про цю пару та їх близьких відносинах з живописцем.



Полотно «Підмітальниця» демонструє поступовий перехід Вюйара від плоских квітів 1890-х років до більш згрупованих фарб, а також до більш докладного зображення простору, в якому створюється відчуття глибини. Кольори використовуються вже не просто для опису, а й передають емоції. Молодий Анрі Матісс (великий шанувальник і колекціонер Вюйара), слідуючи за попередником, вловив цей тонкий баланс, що пізніше привело його до фовізму. Сцена "Підмітальниця. Вулиця Сан-Оноре, 346" стане «зіркою» розпродажу на Christie's. Однак скільки аукціонний дім планує виручити за неї, невідомо: естімейт картини за запитом.



На розпродаж «Данина сім'ї Хессель: меценати й моделі» буде виставлено 17 картин Едуара Вюйара - найзначніша збірка мистецьких робіт художника, яка коли-небудь з'являлася на аукціоні. Крім того, поціновувачі мистецтва зможуть купити роботи П'єра Боннара, Моріса Дені й інших модерністів, яким протегували подружжя. Торги пройдуть 23 березня у Парижі.

19.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *