В серці Риму відбувся український арт-проект Ukrainian Art Fest Nuova Primavera

В старовинному музейному комплексі Palazzo Velli Expo у самому серці Риму з успіхом відбулася презентація українського арт-проекту Ukrainian Art Fest Nuova Primavera. Організатором проекту виступив Культурний центр «АртЛайн» за підтримки МЗС та Посольства України в Італії. Куратор проекту Маріанна Абрамова поставила на меті об’ єднати різні сфери творчості задля створення синергії, яка б продемонструвала високий рівень інтелектуального та креативного потенціалу, що характеризує сучасну Україну.

Куратор виставки Маріанна Абрамова та генеральний директор Edipresse Україна Інна Катющенко

Куратор виставки Маріанна Абрамова та генеральний директор Edipresse Україна Інна Катющенко

Виставка презентувала сучасний український живопис, арт- кераміку, емалі, живопис на склі, колажі, фешн-ілюстрацію, авторську ляльку, брендові хустки, дизайнерські капелюхи, вишукані ювелірні вироби, авторський парфум та Haute Couture фешн.

Авторські хустки від бренду DVOIRA Віри Шелест, живопис Івана Пилипенко та учасниці проекту

Авторські хустки від бренду DVOIRA Віри Шелест, живопис Івана Пилипенко та учасниці проекту

Більше 20-ти авторів представили свою унікальну інтерпретацію заданої теми виставки — теми весни, духовної трансформації, народження нових ідей та сенсів.

Ірина Акімова та Маріанна Абрамова

Ірина Акімова та Маріанна Абрамова

Урочисте відкриття проекту стартувало з розкішного показу Haute Couture колекції «LUMINOUS SHINE OF ETERNITY» від бренду «YS» — одного з яскравіших молодих українських дизайнерів Яніса Степаненко. Автентичні українські та давньоруські силуети колекції, що дизайнер інтерпретував у модерний контекст дуже органічно взаємодіяли з простором старовинного Palazzo Vellі. Колекція вперше була презентована в Італії та отримала високу оцінку представників італійської модного світу.

Світлана Лисенко, Маріанна Абрамова, Нік Солонер, Інна Катющенко та Богдан Зубченко на відкритті

Світлана Лисенко, Маріанна Абрамова, Нік Солонер, Інна Катющенко та Богдан Зубченко на відкритті

Взагалі проект означився прем’єрами. Вперше закордонній аудиторії представили свій авторський аромат «SVET» відомий український парфумер та ольфактолог Богдан Зубченко та ідейна натхненниця аромату, засновниця Клініки медичної косметології ESTHEL Світлана Лисенко. Вимоглива італійська аудиторія була приємно вражена розвитком парфумерного мистецтва в Україні.

Лара Феррара на виставці Ukrainian Art Fest Nuova Primavera з роботами Олесі Дворак-Галік

Лара Феррара на виставці Ukrainian Art Fest Nuova Primavera з роботами Олесі Дворак-Галік

Витончене ж ювелірне мистецтво Станіслава Дрокіна вже відоме в Італії. Майстер отримав перемогу в престижному міжнародному конкурсі «Artistar Jewels -2018» в Мілані та з успіхом продовжив свій шлях до закордонної аудиторії, отримуючи високу оцінку в рамках виставки у Римі.

Для переважної більшості художників Ukrainian Art Fest Nuova Primavera став нагодою вперше продемонструвати своє мистецтво в Італії. А особиста присутність авторів зробила цю виставку надзвичайно наповненою емоційно та змістовно.

Італійська оперна співачка Ayyane Sambuu завітала на виставку з сім'єю

Італійська оперна співачка Ayyane Sambuu завітала на виставку з сім’єю

Багата та різноманітна експозиція проекту вразила італійську аудиторію. Формат виставки викликав широкий інтерес. На відкритті були присутні представники дипломатичних місій, арт-критики та куратори, журналісти, представники модної індустрії та творчої еліти Італії.

Глибокий філософський контекст, високий професійний рівень, вміння наслідувати традиції та говорити сучасною мовою про актуальні виклики надихнули італійських арт-критиків говорити про справжню українську весну, про український Ренесанс.

Катерина П'ятакова та Маріанна Абрамова

Катерина П’ятакова та Маріанна Абрамова

«Радію, що проект викликав резонанс. Італійську аудиторію надзвичайно важко чимось здивувати. Але, здається, ми всі разом змогли прокласти шлях для українського мистецтва. Кожен з авторів знайшов свого глядача в Римі. Українських митців готові запрошувати для участі в подальших проектах. Нас хочуть бачити на виставках та проектах закордоном. І це головне. Духовно Україна вже давно є вагомою часткою світового арт-контексту. Але нам дуже не вистачає «фізичної присутності». Вдячна за підтримку МЗС та Посольства України в Італії завдяки якій це стало можливим. Надзвичайно приємно отримати теплий прийом та почути від італійської аудиторії побажання, щоб цей проект став щорічним. Отже виставка закінчилася, але робота триває!» – ділиться враженнями куратор виставки Маріанна Абрамова.

Куратор виставки Маріанна Абрамова та керамісти Андрій Кириченко та Ліза Портнова

Куратор виставки Маріанна Абрамова та керамісти Андрій Кириченко та Ліза Портнова

Учасники проекту:

Живопис: Маріанна Абрамова, Ірина Акімова, Інна Катющенко, Софія Кульчицька, Іван Пилипенко, Катерина П’ятакова. Керамічна скульптура: Олеся Дворак-Галік, Андрій Кириченко, Ольга Пильник, Єлізавета Портнова. Живопис на склі: Лілія Задоянчук. Емалі: Аліна Набока. Колажі: Микола Солонер (Лондон), Катя Сита, Дана Якимчук. Авторська лялька: Лідія Гринько. Фешн-ілюстрація: скетчі від офіційного фешн-ілюстратора «Ukrainian Fashion Week-2019» Оксани Іванченко. Бренд “DVOIRA” – авторські хустки від Віри Шелест «Київський калейдоскоп». Концепція бренду будується на історії Києва та його архітектурних пам’яток. Бренд “COOLBABA” – створені за унікальною технологією лакшері hand –made капелюхи від Ірини Красильнікової. Ювелірне мистецтво: переможець міжнародного конкурсу «Artistar Jewels» Станіслав Дрокін. Аромат проекту – авторський парфум “SVET” від відомого парфумера, ольфактолога Богдана Зубченко та ідейної натхненниці аромату, засновниці Клініки медичної косметології ESTHEL Світлани Лисенко. Fashion Haute Couture: Haute Couture колекція «LUMINOUS SHINE OF ETERNITY» від «YS» (Yanis Stepanenko).

Фото: Григорій Вепрік

01.05.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *