Скульптуру молодого українського художник продали за рекордну суму

У Лондоні 8 грудня на аукціоні Phillips в рамках торгів New Now було продано скульптуру молодого українського художника-скульптора Єгора Зігури за $ 25 тисяч. Скульптура "Colossus which Awakens" (2016), що в перекладі "Колос, що пробуджується" у кілька раз перевищила свій верхній естімейт, який складав від $ 5,000 до 7,500 тисяч.

Єгор Зігура входить в трійку самих талановитих молодих скульпторів України. Його роботи неодноразово брали участь у вітчизняних виставках, і тепер, отримують визнання за кордоном. Колос пробуджується — скульптура з проекту "Післясьогодня". У суспільній свідомості людства існують образи стійкого, вічного, що не проходить. Це те, на що можна дивитися годинами, спокійно споглядаючи їх неповторну досконалість. А якби ці образи дивилися на нас? Що б вони побачили в нашій цивілізації, що так стрімко змінюється, слабкій, непевній? Можливо, людство рухається в нікуди? Символом цивілізації як такої, для більшості людей завжди була греко-римська культура. Наша ера, починаючи з епохи відродження, спиралася саме на античність, і багато в чому наші цивілізації схожі. Але ми досягли більшого, індустріалізація і глобалізація дісталася вже до всіх куточків планети, війни, які ми ведемо, все більше і більше руйнівні, планета тріщить під нашим тиском.

Проект складається з серії колосів, кожен з яких передає той чи інший стан суспільства або внутрішнє переживання самого автора. "Колос що повстав" був створений після подій, що відбулися в Києві на майдані Незалежності. З статичного стану він перейшов в рух, зі спокою і тиші з'явився крик. Першою роботою в серії була скульптура "Колос щоруйнується", він невідворотно йде у вічність під тиском часу, його контури вже розмито, він майже позбавлений тілесності. "Колос що споглядає" також спокійно спостерігає світ через свої чорні діри. Це символи одночасно і минулого і майбутнього, вони поза часом, але промовляють до нас сьогоднішнім. Останньою роботою став "Колос що пробуджується" — надія на те, що людство прокинеться, не переступить останню межу, ще є, тому серію завершує робота сповнена оптимізму.

 

10.12.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *