Папа Римський високо оцінив подаровану йому скульптуру українського художника

Дерев’яну скульптуру «Від Різдва Христового» відомого українського художника Олександра Животкова було подаровано Папі Римському, Святішому Отцю Францизку, під час його візити до Папського Латеранського університету в Римі.

044

Твір було вручено Папі Римському особисто українською меценаткою Стеллою Беньяміновою. Цим жестом мала на меті висловити подяку від усього українського народу за постійну підтримку Папи Франциска постраждалим від конфлікту, що триває в Україні, зокрема, шляхом ініціативи «Папа для України». У рамках зазначеної ініціативи було зібрано 16 мільйонів євро, що були виділені особисто Папою і пожертвувані різними парафіями з усієї Європи та використані для допомоги понад 800 тисячам осіб, які постраждали від конфлікту на Сході країни.

202

«Зустрівшись з Папою Римським Франциском і, відчувши його підтримку, я ще раз переконалася, що наше мистецтво може будувати мости і бути оцінено на найвищому рівні, займаючи гідне місце на світовій арт-сцені», — говорить Стелла Беньямінова.

04

Папа Франциск був глибоко вражений жестом та посланням меценатки, і після того, як освятив розп’яття, що тепер, за бажанням Понтифіка, прикрашатиме хол «Його університету», зупинився навпроти нього у роздумах, вражений символічним змістом такого вчинку та чаруючою силою витвору, сердечно подякував за подарунок.

 

 

31.03.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *