Головного спонсора Art Basel оштрафували на 3,7 млрд євро

Французький суд оштрафував один з найбільших банків Швейцарії UBS на рекордну суму у розмірі 3,7 млрд євро за ухилення від сплати податків.

Слідство стверджувало, що UBS створив систему подвійної звітності для того, щоб приховати незаконний рух капіталу між Францією і Швейцарією в період між 2004-м і 2012 роками. Виплата, яку присудили банку, стане рекордною в історії французького правосуддя для порушників податкового законодавства країни.

Крім штрафу банку належить виплатити владі Франції 800 млн євро в якості процентних нарахувань і компенсації збитку. Юристи UBS вже заявили, що оскаржуватимуть вирок.

Нагадаємо, з 1994 року UBS є провідним партнером найбільшої і найзначнішої в світі міжнародної виставки-ярмарку сучасного мистецтва Art Basel. У 2001 році це партнерство було поширене на Art Basel в Майамі, а недавно і на Art Basel в Гонконзі. Спонсорська діяльність UBS покликана сприяти розвитку сучасного мистецтва, а також налагодження нових контактів між художниками та галереями. Окрім Art Basel, UBS є головним спонсором декількох культурних установ, в тому числі Музею Луїзіани в Копенгагені, Національного музею Монако, Фонду Базеля Байелера і Музею сучасного мистецтва Гараж в Москві.

Банк володіє однією з найбільших корпоративних колекцій класичного та сучасного мистецтва у світі. У колекції UBS — 35 тисяч предметів живопису, скульптури, фотографій, інсталяцій та відео. Частина творів прикрашають офіси банків UBS в різних країнах. Загальна вартість колекції оцінюється більше  460 млн доларів.

 

24.02.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *