Бельгійського арт-дилера примусять виплатити $ 1,2 млн за продану підробку на Sotheby’s

Федеральний суд Нью-Йорка визнав винним бельгійського арт-дилера Ліонеля де Пурьє, який аукціонному будинку Sotheby’s дав підроблену картину на Франческо Парміджаніно, де вона була продана новому власнику. Тепер арт-дилер повинен відшкодувати аукціону $ 1,2 млн, повідомляє ArtsLooker.

Мова йде про картину «Святий Ієронім», яку раніше приписували італійському художнику. Це рішення суду є ще одним епізодом у триваючому скандалі з підробленими картинами старих майстрів, які пройшли через руки іншого французького колекціонера та арт-дилера Джуліано Руффіні.

До того як картина «Святий Ієронім» була визнана підробкою, вона експонувалася на виставках у Музеї Метрополітен і Музеї історії мистецтв у Відні. Проданий в 2012 році «Святий Ієронім» потрапив під підозру після конфіскації в 2016 році іншої підробленої картини Лукаса Кранаха Старшого «Венери» з колекції князя Ліхтенштейну, яка також пройшла через руки Джуліано Руффіні.

Компанія Orion Analytical провела технічний аналіз «Святого Ієроніма» і виявила в складі барвистого шару фарби синтетичні матеріали, які не існували за часів Парміджаніно. Після невтішного результату Sotheby’s змушений був компенсувати покупцеві всі витрати, пов’язані з купівлею підробки.

На черзі ще один розгляд з приводу фальшивки з колекції Руффіні — тепер уже Christie’s спробує стягнути з арт-дилера Марка Вайса $ 10 млн, отримані ним при продажі підробленого портрета Франса Халса.

11.11.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *