Анонімним покупцем найдорожчої картини Дженні Савіль виявився засекречений російський мультимільйонер

Анонімним покупцем найдорожчої картини британської художниці Дженні Савіль виявився російський інвестор, співзасновник Альфа-Банку Олександр Грінберг, про це пише американське видання news.artnet.

Нагадаємо, 5 жовтня на аукціоні Sotheby’s у Лондоні за автопортрет «Propped» Дженні Савіль було заплачено $ 12,4 млн, що допомогло Савіль стати найдорожчою серед нині живучих-художниць у світі. За інформацією вищезгаданого видання Грінберг особисто торгувався за полотно по телефону, сидячи в останньому ряді в аукціонній залі.

Вирахувати російського покупця, про якого майже зовсім нічого неможливо знайти у Google, вдалося журналісту Кенні Шахтеру, який сидів на один ряд попереду. Він випадково підслухав телефонну розмову у момент торгів за роботу Дженні Савіль. Під час розмови Грінберг дещо був знервований, оскільки в нього був конкурент за цю саму картину. Він благав Хелену Ньюман (керівник відділу імпресіонізму і сучасного мистецтва Sotheby’s — ArtsLooker), з якою він був на лінії, сказати йому: «Хто проти мене?». Також Хелена наполягала, щоб той не поспішав із великими ставками, а робив наступний крок у розмірі не більше 50 тисяч фунтів стерлінгів. У відповідь Грінберг відповідав їй: «Я зупинюся, я зупинюся». Після торгів, їх обох можна було побачити разом, обговорюючи результати торгів на своїх телефонних калькуляторах.

11.10.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *